ІДІЛ заявила, що теракт у Нью-Йорку скоїв "солдат халіфату"

П'ятниця, 3 листопада 2017, 11:45

Терористичне угруповання "Ісламська держава" заявило, що теракт у Нью-Йорку скоїв "солдат халіфату", однак не надало жодних доказів для підтвердження своєї заяви.

Про це повідомляє CNN.

Заява ІДІЛ з підтвердженням того, що теракт скоїв "солдат халіфату" була опублікована у щотижневій газеті терористичної групи.

"Один із солдатів Ісламської держави в Америці атакував у вівторок кількох хрестоносців на вулиці в Нью-Йорку", - повідомила газета al-Naba у четвер, 2 листопада.

Терористичне угруповання не надало жодних доказів того, що ІДІЛ знала про атаку, перш ніж це сталося, чи щодо свого залучення до планування теракту.

Окрім того, у повідомленні не було згадано прізвище чоловіка, який скоїв напад.

Підозрюваний Сайфуллах Хабібулаевіч Саїпов повідомив поліції, що після перегляду відеороликів ІДІЛ від наважився здійснити напад.

Хоча ІДІЛ і не заявляє про пряму відповідальність за напад, однак описує нападника як одного зі своїх солдатів.

Нагадаємо, вісім людей загинули та майже десяток отримали поранення внаслідок наїзду на людей та стрілянини 29-річного чоловіка біля Всесвітнього торгового центру 31 жовтня в Нью-Йорку.

Підозрюваний виявився громадянином Узбекистану та був ідентифікований як Сайфуллах Хабібулаевіч Саїпов.

За даними джерел, нападник проживав у США з 2010 року.

У вантажівці, якою було скоєно наїзд на людей, виявили записку, де повідомлялося, що атака здійснена в ім'я терористичного угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: