Кіпр відклав екстрадицію до Єгипту викрадача літака EgyptAir через ЄСПЛ

П'ятниця, 3 листопада 2017, 13:30

Кіпр відклав екстрадицію єгиптянина, звинуваченого у викраденні літака EgyptAir, після того, як за справу взявся Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляє AFP.

Міністерство юстиції Кіпру заявило, що процедури екстрадиції 60-ти річного Сейфа аль-Діна Мохамеда Мостафи були призупинені для того, щоб Європейський суд з прав людини міг переглянути його справу.

Міністерство наказало чиновникам призупинити дії, спрямовані на екстрадицію Мохамеда Мостафи "до того моменту, поки це питання буде розглянуто ЄСПЛ".

Повідомляється, що адвокати захисту звернулися до ЄСПЛ після того, як Верховний суд Кіпру відхилив апеляцію Мостафи проти екстрадиції в четвер.

Захист стверджує, що його не можна видавати через те, що він не отримає справедливий суд, та існує можливість тортур у Єгипті.

Нагадаємо, Мохамеда Мостафу звинувачують у викраденні у березні 2016 року літака авіакомпанії EgyptAir з пасажирами на борту, який після цього приземлився на Кіпрі. Для викрадення літака чоловік одягнув фальшивий пояс-смертника.

Більшість заручників Мустафа відпустив незабаром після приземлення в Ларнаці, а інші були звільнені після багатогодинних переговорів. Викрадач здався владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: