В Польщі визначили кандидатів на заміну глави МЗС Ващиковського

Понеділок, 6 листопада 2017, 10:01

У Польщі вже склали short-list кандидатів на посаду міністра закордонних справ, один з яких має замінити Вітольда Ващиковського.

Про це йдеться у статті на ЄвроПравді "Мотиви Ващиковського: чому лунають жорсткі заяви та хто очолить польське МЗС".

Зазначається, що у Варшаві серед претендентів на цю посаду називають імена професора Ришарда Лєґутко, євродепутата Здзіслава Краснодембського і заступника міністра з європейським справ Конрада Шиманського.

"Фаворитами у змаганні за посаду голови МЗС є два інших політики – Кшиштоф Щерський, зовнішньополітичний радник та голова кабінету президента Польщі, та Адам Бєлян, колишній євродепутат та політтехнолог ПіС", - йдеться у статті.

Щодо ставлення до України, то Щерський "не любить збуджувати аудиторію розмірковуваннями про бандерівців, але це не означає, що він готовий до зміни курсу щодо України".

Так,  минулого тижня, після виступу Ващиковського, в якому той говорив про створення списку нев’їзних українців, Щерський визнав, що не здивований гострим тоном міністра, та  додав, що зараз Київ має погані стосунки з усіма сусідами в регіоні.

З Адамом Бєляном ситуація складніша.

"Ми поволі втрачаємо терпіння перед лицем тих некорисних явищ, що спостерігаємо з боку України [...] Скоро через свою бандерівську політику вона матиме серйозніші проблеми, бо цим вже занепокоєні єврейські середовища в США", - заявив він в одному з інтерв’ю.

Загалом же, як зазначається у статті, зміна керівника МЗС принципово не позначиться на політиці щодо України.

Як повідомлялося, зміни у складі польського уряду очікуються у середині листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.