КНДР підірве ще одну бомбу, щоб надіслати "чіткий меседж" Трампу

Вівторок, 7 листопада 2017, 11:37

КНДР планує здійснити сьоме ядерне випробування та запустити ще одну ракету, щоб надіслати "чіткий меседж" президенту США Дональду Трампу.

Про це повідомляє кореспондент CNN, який в даний час перебуває у Пхеньяні.

За даними CNN, чиновники в північнокорейській столиці "відчувають, що вони дуже близькі до удосконалення остаточних етапів їх програми з розробки міжконтинентальних балістичних ракет", що дозволить їм погрожувати материковій частині США.

Чиновники КНДР розповіли американському кореспонденту, що, аби довести США свої можливості, вони повинні провести ще кілька випробувань, включаючи пуск ракети великого радіуса дії та сьоме ядерне випробування.

Час проведення цих тестів невідомий, але чиновники відчувають, що їм потрібно "надіслати чітке повідомлення Дональду Трампу", - сказав журналіст CNN.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп наголосив, що "епоха стратегічного терпіння" у відносинах з КНДР закінчилася. За його словами, США і Японія спільно працюватимуть заради протидії "небезпечній агресії" Північної Кореї.

В ході визиту до Південної Кореї президент США Дональд Трамп заявив, що для КНДР є сенс сісти за стіл переговорів та погодитися на угоду, яка буде корисною для її народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.