Південна Корея напередодні візиту Трампа ввела санкції проти 18 осіб КНДР

Понеділок, 6 листопада 2017, 14:31

Південна Корея ввела односторонні санкції проти 18 осіб з КНДР, забороняючи будь-які фінансові операції між ними та громадянами Південної Кореї, як частину міжнародних зусиль, спрямованих на зупинення незаконних грошових потоків Пхеньяну.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з офіційним повідомленням уряду Південної Кореї, всі 18 осіб, щодо яких були введені санкції, є безпосередньо пов'язані з банками Північної Кореї.

"Всі вони є людьми з фінансових установ Північної Кореї, проти яких вже були введені санкції ООН", - сказав чиновник Південної Кореї, безпосередньо залучений до процесу розробки санкцій.

Чиновник говорив на умовах анонімності, оскільки не є уповноваженим комунікувати зі ЗМІ.

"Вони - співробітники високого рангу, які пов'язані з програмою розвитку ядерної та ракетної зброї в Північній Кореї, а також зі зусиллями, спрямованими на закупівлю іноземної валюти", - додав він.

Оголошення нових санкцій сталося за день до візиту президента США Дональда Трампа до Південної Кореї в рамках його 12-денного азійського туру, під час якого він обговорюватиме ядерну та ракетну програму Північної Кореї з представниками влади.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на прес-конференції з прем’єром Японії Шіндзо Абе заявив, що США і Японія спільно працюватимуть заради протидії "небезпечній агресії" Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.