ЗС Литви хочуть придбати у США 200 броньованих позашляховиків

Середа, 8 листопада 2017, 13:15

Литовська армія хоче придбати не менше 200 броньованих позашляховиків, які виробляються в США.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс у вівторок у Фінляндії на зустрічі з секретарем з питань оборони США Джеймсом Меттісом інформував про рішення звернутися до уряду США з питання можливості придбання броньованих позашляховиків.

Транспортні засоби планується придбати у компанії Oshkosh defence. Якщо уряд США схвалить цю угоду, то позашляховики L - ATV будуть виготовлені разом з позашляховиками, призначеними США і збройним силам інших країн.

Міністр відмовився називати суму, яка може бути виділена на цю покупку. Він зазначив, що американська техніка обрана по співвідношенню ціни і якості.

За його словами, переговори з виробником позашляховиків планується завершити в 2018 або на початку 2019 року, а перша техніка може бути поставлена в Литву в 2021 році.

"Оцінюючи потенційні загрози і використання такого типу техніки для виконання завдань як для оборони краю, так і участі в міжнародних миротворчих операціях, литовська армія виявила нестачу позашляховиків. Ця нестача з'явилася внаслідок природного зносу наявного парку армійських всюдиходів і зростання потреби у розвитку армії", - заявив міністр.

Зараз в литовській армії використовуються броньовані позашляховики HMMWV і Toyota Land Cruiser 200.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.