Прем'єр Бельгії закликає Мадрид до діалогу з каталонськими сепаратистами

Середа, 8 листопада 2017, 15:21

Бельгійський прем'єр-міністр закликав Мадрид до діалогу із каталонськими сепаратистами, однак заявив, що не буде втручатися в екстрадицію відстороненого глави уряду Карлеса Пучдемона до Іспанії.

Про це Чарльз Мішель заявив сьогодні журналістам, повідомляє Reuters.

"Найважливішим меседжем, на моє сильне переконання, є діалог, діалог та політичний діалог", - заявив прем'єр.

Він також сказав, що бельгійський уряд не буде втручатися в судовий процес, згідно з яким бельгійські судді повинні тепер вирішувати питання екстрадиції п'ятьох каталонських політиків.

Як відомо, ліберал Мішель роздратував Мадрид тим, що один з небагатьох лідерів ЄС розкритикував насильство поліції під час каталонського референдуму минулого місяця.

Він також намагався стримувати заяви щодо підтримки каталонських сепаратистів від фламандської націоналістичної партії N-VA, головного партнера у своїй коаліції.

Як відомо, його міністр з питань міграції від N-VA пропонував ще до того, як Пучдемон втік з Барселони, надати каталонському лідеру політичний притулок в Бельгії.

Нагадаємо, суд Іспанії 3 листопада видав європейський ордер на арешт екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

Перше судове слухання в рамках європейського ордеру на арешт відстороненого глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона і його соратників призначили на 17 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.