Президент Європарламенту викличе посла Угорщини через кампанію проти Сороса

Середа, 8 листопада 2017, 19:27

Призидент Європейського парламенту Антоніо Таяні викличе посла Угорщини в ЄС з метою припинити так звані "національні консультації", спрямовані проти американського фінансиста та благодійника Джорджа Сороса.

Про це у своєму Twitter повідомив Гі Вергофстадт, лідер Альянсу лібералів і демократів за Європу у Європейському парламенті.

"На моє прохання президент Європарламенту викличе угорського посла в ЄС, аби зупинити так звані "національні консультації" проти Сороса", - повідомив європарламентар.

У іншому твіті, опублікованому кілька днів тому, він висловив обурення, що угорці продовжують отримувати у свої домівки "популістську, антимігрантську та антисоросівську пропаганду від Орбана".

У вересні Угорщина заявила про намір провести чергові "національні консультації" щодо Джорджа Сороса. Угорський уряд вже двічі проводив подібні "консультації", які фінансуються з держбюджету. Під час цих кампаній на вулицях міст з’являлися плакати, направлені проти Сороса, а громадянам розсилалися анкети з питаннями щодо його діяльності.

Нагадаємо, Орбан заявляв, що Сорос платить "мережам агентів" неурядових організацій з метою нав'язування своєї політики, включаючи сприяння міграції в Європі та в Угорщині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.