Сирійська армія відбила у ІДІЛ останній підконтрольний їй бастіон

Четвер, 9 листопада 2017, 07:41

Сирійська армія разом з союзниками відвоювала в терористичного угруповання "Ісламська держава" останнє велике місто у Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Останній бастіон ІДІЛ, Абу-Камаль, вільний від цієї організації" - повідомив командувач військового альянсу, що підтримує президента Сирії Башара Асада.

"Ісламська держава" протягом останніх двох років втратила майже всю підконтрольну раніше територіїю, залишаючись лише в сирійському місті Абу-Кемаль поблизу кордону з Іраком, в іракському місті Раві і кількох сусідніх селах та в пустелях, а також в деяких ізольованих регіонах в інших місцях.

У середу сирійська армія та її союзники оточили Абу-Кемаль і почали пробиватися в місто. Сирійський центр з моніторингу прав людини повідомив, що іракські ополчення перейшли на територію Сирії, щоб приєднатися до наступу, але самі бійці це заперечують.

У липні ІДІЛ втратила контроль над іракським містом Мосул – своєю фактичною "столицею" в Іраку. Від ісламістів також було звільнено місто Ракку – де-факто "столицю" бойовиків у Сирії.

На початку листопада оголосила про перемогу над ІДІЛ у місті Дейр-ез-Зор.

Незважаючи на свої втрати, "Ісламська держава" все ще має територіальну присутність у Лівії та інших країнах, і багато урядів очікують, що вона становитиме загрозу навіть після втрати халіфату, оголошений у Мосулі в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.