Сирійська армія почала наступ на останнє підконтрольне ІДІЛ місто

Середа, 8 листопада 2017, 18:44

Сирійська армія та її союзники почали наступ на останнє велике місто, яке знаходиться під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє Reuters.

"Ісламська держава" протягом останніх двох років втратила майже всю підконтрольну раніше територіїю, залишаючись лише в сирійському місті Абу-Кемаль поблизу кордону з Іраком, в іракському місті Раві і кількох сусідніх селах та в пустелях, а також в деяких ізольованих регіонах в інших місцях.

У середу сирійська армія та її союзники оточили Абу-Кемаль і почали пробиватися в місто. Сирійський центр з моніторингу прав людини повідомив, що іракські ополчення перейшли на територію Сирії, щоб приєднатися до наступу, але самі бійці це заперечують.

У липні ІДІЛ втратила контроль над іракським містом Мосул – своєю фактичною "столицею" в Іраку. Від ісламістів також було звільнено місто Ракку – де-факто "столицю" бойовиків у Сирії.

На початку листопада оголосила про перемогу над ІДІЛ у місті Дейр-ез-Зор.

Незважаючи на свої втрати, "Ісламська держава" все ще має територіальну присутність у Лівії та інших країнах, і багато урядів очікують, що вона становитиме загрозу навіть після втрати халіфату, оголошений у Мосулі в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: