Німеччина: засуджений до довічного медбрат міг вбити понад 100 пацієнтів

Четвер, 9 листопада 2017, 14:24

Колишній медбрат німецької лікарні, засуджений за вбивство двох пацієнтів, яким він навмисно дав великі дози серцевих препаратів, насправді міг вбити більше 100 пацієнтів протягом кількох років у двох лікарнях.

Про це повідомила німецька прокуратура, повідомляє Associated Press.

Експерти завершили токсикологічні дослідження пацієнтів, які померли під час роботи Нільса Хегеля в лікарнях в Ольденбурзі та Дельменхорсті. Вони виявили ще 16 випадків, в яких він підозрюється.

Наприкінці серпня слідчі заявили, що Хегель міг убити щонайменше 84 пацієнта. Тоді вони сказали, що очікують результатів токсикології ще 41 смертельного випадку.

Прокурори знову заявили, що вони сподіваються подати додаткові звинувачення проти Хегеля на початку наступного року.

Нові докази можуть вплинути на виключення дострокового звільнення Хегеля, але додаткові терміни не передбачені німецьким закондавством.

Хегель був засуджений в 2015 році за два вбивства та дві спроби вбивства в лікарні міста Дельменхорст і був засуджений довічного ув’язнення.

Він навмисно давав пацієнтам препарати, від яких у них виникали ускладнення з серцем. Потім він хотів реанімувати пацієнтів, щоб, як він сам заявляв, заслужити повагу колег, але врятувати людей не завжди виходило.

Якщо всі виявлені випадки вбивств пацієнтів будуть підтверджені судом, це стане наймасовішою серією вбивств в історії Німеччини.

Нагадаємо, в 2016 році в Італії заарештували медсестру, яку підозрюють у вбивстві 13 пацієнтів у тосканській лікарні в 2014 і 2015 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.