В АП розповіли, як у Брюсселі Орбан тікав від Порошенка

П'ятниця, 1 грудня 2017, 10:51

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв розповів, що під час саміту у Брюсселі прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан постійно уникав зустрічі із президентом України Петром Порошенком.

Про це Єлісєєв заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", відповідаючи на запитання про блокування Угорщиною зближення України з ЄС і НАТО.

"Я думаю, що це питання пов'язане із зайвою політизацією питання захисту прав нацменшин на території України. Це викликано, насамперед, політичною кампанією в Угорщині, яка пов'язана з парламентськими виборами в цій країні в 2018 році.

Чесно, мені було смішно спостерігати, як прем'єр-міністр Угорщини Орбан у Брюсселі постійно уникав зустрічі з нашим президентом. Як тільки глава держави десь з'являвся, Орбан відразу ж кудись тікав. Але йому не вдалося уникнути зустрічі з президентом України, відбулася дуже змістовна розмова", - сказав він.

Заступник глави адміністрації президента України висловив сподівання, що в результаті переможе здоровий глузд та буде знайдемо спільну мову з Угорщиною.

"Тим більше, що найближчим часом очікуються висновки Венеціанської комісії щодо закону про освіту, в тому числі щодо статті 7. І як ми вже неодноразово заявляли, ми готові уважно розглянути ті рекомендації, які будуть в цих висновках", - додав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що позитивне рішення Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не зніме претензій Будапешта до Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.