Орбан заявив про підтримку Ягланда у конфлікті з Україною, в Раді Європи не коментують

Понеділок, 20 листопада 2017, 17:43

Сайт уряду Угорщини повідомив, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд підтримав ключову позицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у конфлікті з Україною; тим часом в Страсбурзі утримуються від підтвердження чи спростування цього твердження.

Повідомлення про переговори Орбана та Ягланда було опубліковане на урядовому порталі.

В ньому угорський уряд зробив повідомлення не лише від свого імені, але також від імені Ягланда. "Сторони наголосили: фундаментальним принципом Європи є те, що вже існуючі права меншин не можуть бути скасовані або зменшені", - йдеться в урядовому повідомленні.

Ця позиція звучить від Угорщини в останні тижні: Орбан наполягає на існуванні даного принципа, і на цій підставі прогнозує продовження тиску на Київ, навіть якщо "Венеціанка" захистить освітній закон.

"Європейська правда" звернулася до офісу генсека РЄ, там заявили, що не коментуватимуть дану фразу, але запевнили, що Ягланд "чекає на рішення Венеціанської комісії для більшої ясності".

В той же час у РЄ зазначили, що освітній закон не був єдиною темою обговорення під час зустрічі Ягланда і Орбана.

"Більша частина зустрічі була присвячена поточним подіям в Європі, зокрема в Туреччині та Росії, а також нещодавнім рішенням цих країн стосовно Ради Європи. Пан Ягланд був зацікавлений у поглядах Угорщини як однієї з країн Вишеградської групи" - повідомив речник генсека РЄ у коментарі ЄвроПравді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.