У латвійській армії створять таємні спецзагони

П'ятниця, 1 грудня 2017, 14:27

В Національних збройних силах Латвії провели структурні зміни, які передбачають створення управління спецоперацій і таємних спец загонів.

Про це розповів командувач збройними силами Латвії Леонід Калниньш, передає портал Delfi.

За його словами, попередня структура армії застаріла і не відповідала завданням щодо розвитку боєздатності і оборони держави.

Командувач зазначив, що одним з наріжних каменів національної оборони є підрозділи спецоперацій.  В даний час в армії існує підрозділ спеціального призначення, яким керує Юріс Ушацкіс.

"Планується створити управління спеціальних операцій, до складу якого увійдуть згаданий підрозділ спецназу і ще кілька нових підрозділів. Одним з таких підрозділів стане загін спецназу Земессардзе (ополчення), в якому будуть служити добровольці", — сказав Калниньш.

Такий спецпідрозділ під назвою "Яструб" вже існував в період з 1991 по 2003 рік, коли був включений до складу спецназу збройних сил. Новий загін може отримати таку ж назву, але остаточне рішення буде прийнято в 2018 році.

Більша частина нових підрозділів буде укомплектована фахівцями спецназу.

"Управління спецоперацій буде розвиватися дуже швидкими темпами, щоб продемонструвати свою готовність вже до кінця наступного року. Ці підрозділи дуже важливі для оборони, але чим менше про них буде відомо, тим краще для держави", — підкреслив командувач.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: