Невизнане Придністров’я оголосило в розшук свого екс-президента

П'ятниця, 1 грудня 2017, 15:52

Колишній президент невизнаного Придністров’я Євгеній Шевчук оголошений у розшук.

Про це повідомив слідчий комітет невизнаного Придністров’я, передає Newsmaker.

Колишній глава Придністров'я фігурує одразу в шести кримінальних справах: корупція, сірі схеми розкрадання державних грошей і утримання 30% зарплат і пенсій.

У відомстві заявили, що Шевчука кілька місяців чекали для дачі показань. Але повернутися в невизнану республіку, з якої, за версією слідства, команда колишніх управлінців вивела мільйони доларів, екс-глава регіону не захотів.

"Статті, по яких підозрюють Шевчука, різнопланові. Це і співучасть у контрабанді, одержання хабара, привласнення і розтрата в особливо великому розмірі", — прокоментував голова слідчого комітету В'ячеслав Бринзарь.

Нещодавно в Придністров'ї набув чинності закон про заочний розгляд справ. Під його дію підпадають дві кримінальні справи Шевчука. Дані кримінальні справи можуть розглядатися без обвинуваченого. По інших справах Шевчук тепер оголошений в розшук.

Нагадаємо, невизнаний парламент Придністров'я 28 червня зняв недоторканність з Шевчука в зв'язку з порушеними проти нього кримінальної справи про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Після цього придністровський депутат Андрій Сафонов повідомив, що Шевчук серед ночі переправився на плавзасобі через Дністер на територію Молдови.

Згодом Шевчук заявив про проведення обшуків у його будинку та в будинку його батьків. 

Певний час він жив у Кишиневі, а потім покинув Молдову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.