Підрив польського автобуса біля Львова кваліфіковано як теракт – СБУ

Понеділок, 11 грудня 2017, 13:15

За фактом пошкодження польського туристичного автобуса поблизу Львова відкрито кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".

Про це повідомив речник Управління СБУ у Львівській області Олег Александров, передає УНІАН.

"За фактом пошкодження автобуса на стоянці біля готельного комплексу у селі Сокільники біля Львова відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України (терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення – караються позбавленням волі на строк до десяти років)", - зазначив речник облуправління СБУ.

За його словами, наразі призначено ряд експертиз з метою встановлення джерела вибуху, яким пошкоджено автобус.

Нагадаємо, 9 грудня близько 23:20 на кільцевій дорозі на стоянці готелю "Панська Гора" невідомим вибуховим пристроєм пошкодили зовнішню обшивку та бокове скло автобуса марки МАN на польській реєстрації.

У Міністерстві закордонних справ Польщі назвали "черговим антипольським інцидентом" підрив автобуса з польськими номерами поблизу Львова.

В МЗС України заявили, що вважають підрив автобуса провокацією до приїзду в Україну польського президента Анджея Дуди, який здійснить візит 13 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.