Громадянство Угорщини отримали вже мільйон закордонних угорців

Понеділок, 18 грудня 2017, 12:53

Кількість етнічних угорців, що проживають за межами країни та мають угорське громадянство, сягнула мільйона.

Про це повідомляє Bloomberg.

Мільйонним громадянином, який отримав угорський паспорт у рамках державної програми,став 36-річний фермер із Сербії. Церемонія  вручення громадянства відбулась цими вихідними у Будапешті за участі президента Яноша Адера та прем’єра Віктора Орбана.

Видання відзначає, що завдяки програмі видачі паспортів Віктор Орбан посилює свої шанси на виборах наступного року. Ця програма була одним із перших законів, схвалених парламентом 2010 року після повернення Орбана до влади.

Етнічні угорці, більшість яких проживають у сусідніх з Угорщиною країнах, зокрема в Україні, більшістю голосів підтримали Орбана на парламентських виборах 2014 року. Тоді понад 95% із майже 130 тисяч виборців віддали свої голоси за його партію Fidesz.

За даними Національної виборчої комісії, у 2014 році право голосу мали 194 тисячі угорців, що проживають за кордоном.  Вони можуть брати участь у голосуванні поштою.

Угорська влада переконує, що на Закарпатті проживають 150 тисяч угорців. Офіційний Київ стверджує, що це неправда і їх там набагато менше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: