Клімкін їде на Закарпаття, зустрінеться з угорською меншиною

Четвер, 30 листопада 2017, 11:05

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у п’ятницю, 1 грудня, відвідає Закарпаття, де зустрінеться з представниками угорської меншини.

Про це повідомляє Mukachevo.net з посиланням на джерела в Закарпатській ОДА.

У плані робочого візиту – зустрічі в Ужгороді та Берегові, де глава МЗС планує зустрітися з представники місцевих органів влади, освітянами та представниками національних меншин.

Попередньо передбачається, що міністр огляне також КПП на кордоні з Угорщиною.

На тлі напруги у відносинах між Україною та Угорщиною через схвалення освітнього закону візит Павла Клімкіна на Закарпаття планувався уже давно. Про це повідомив сам міністр, запрошуючи до спільного візиту угорського колегу Петера Сіярто на початку жовтня.

Сіярто тоді відмовився зустрічатися з Клімкіним, заявивши, що український міністр спізнився з пропозицією обговорити освітній закон.

Зрештою головні дипломати України та Угорщини зустрілися в Будапешті. Тоді Клімкін висловив сподівання, що Угорщина почула аргументи України щодо освітнього закону.

Однак Угорщина продовжила наполягати на необхідності змін до закону і оголосила, що продовжить блокувати усі рішення Євросоюзу, спрямовані на зближення України та ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.