Через Сирію пройшли 48 тисяч російських військових - міноборони РФ

П'ятниця, 22 грудня 2017, 16:43

Через Сирію пройшли 48 тисяч військовослужбовців російської армії.

Про це у п'ятницю на засіданні підсумкової колегії російського військового відомства повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, інформує російське агентство "Интерфакс".

Авіація Повітряно-космічних сил Росії за два роки здійснила 34 тисячі бойових вильотів. За найбільш важливим об'єктам бойовиків застосовувалися високоточні ракети бойової дальності -"Калібр","Ха101","Іскандер", "Точка У", "Ха55" та інші.  

Він повідомив, що в ході спецоперації в Сирії було знищено понад 60 тисяч бойовиків. З них 2,8 тисячі - вихідці з Росії.

За словами Шойгу, в результаті операції було знищено 8 тисяч одиниць бронетехніки і пікапів з крупнокаліберними кулеметами, а також 718 заводів і майстерень з виготовлення зброї і боєприпасів.

Крім того, Шойгу прозвітував, що Росія вивела свої війська з Сирії відповідно до наказу, який президент РФ Володимир Путін віддав на початку грудня.

Рішення про виведення більшої частини російського угруповання прийняли в Кремлі ще в 2016 році. При цьому Росія заявила, що продовжить постачати сирійському уряду озброєння і військову техніку, а також буде тренувати сирійських військових.

Російська авіабаза "Хмеймім" продовжить роботу, як і пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ в Тартусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.