РФ попередила Японію щодо рішення про розміщення ПРО США

Четвер, 28 грудня 2017, 16:21

В РФ заявили, що розміщення в Японії наземних комплексів протиракетної оборони (ПРО) американського виробництва Aegis Ashore негативно вплине на відносини Москви і Токіо.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ТАСС.

За її словами, дане рішення Токіо викликає "глибокий жаль і серйозну стурбованість".

"Розглядаємо цей крок японської сторони як такий, що йде всупереч із зусиллями щодо забезпечення миру і стабільності в регіоні. Подібні дії Токіо прямо суперечать пріоритетному завданню формування довіри у військово-політичній сфері між РФ і Японією і зроблять негативний вплив на загальну атмосферу в двосторонніх відносинах, включаючи переговори з проблеми мирного договору", - сказала вона.

"Якими б аргументами і мотивами воно (рішення) не прикривалося, абсолютно очевидно, що розгортання згаданих систем являє собою ще один крок в напрямку створення повноцінного Азіатсько-Тихоокеанського регіонального сегмента глобальної ПРО США", - зазначила Захарова.

Як відомо, уряд Японії 19 грудня ухвалив рішення про розміщення на півночі і південному заході головного острова країни Хонсю орієнтовно в 2023 році двох американських комплексів ПРО Aegis Ashore, які повинні убезпечити країну від ударів балістичних і, можливо, крилатих ракет.

Ці установки будуть закуплені в США і обійдуться приблизно в 100 млрд єн (близько $889 млн) кожна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.