В Анкарі заявили, що турецька поліція супроводжуватиме деякі міжнародні рейси

Понеділок, 4 грудня 2017, 13:49

Озброєна поліція Туреччини буде супроводжувати деякі рейси, які прямують з та до Туреччини, в рамках запобіжного заходу проти терактів.

Про це заявив міністр транспорту Туреччини Ахмет Арслан, передає Hurriyet Daily News.

Згідно з законом, прийнятим турецьким парламентом минулого тижня, озброєні поліцейські будуть перебувати на літаках, що прямують до та з Туреччини.

Арслан заявив, що співробітники авіаційної поліції будуть виконувати свої обов'язки після того, як буде укладена угода з обома країнами, між якими відбуватиметься рейс.

"Практика використання озброєної поліції на борту в цілях безпеки практикується не тільки Туреччиною. Цей метод існує у багатьох країнах, включаючи Сполучені Штати та Велику Британію. Туреччина узгодила своє законодавство. Країни вже хочуть літати на своїх літаках з офіцерами поліції. Наше законодавство не дозволяло, щоб таке відбувалося, тому було важко", - сказав він.

Арслан також підкреслив, що така практика не буде впроваджена на всіх рейсах.

"Повітряна поліція стане членом поліцейського відділу і в деяких випадках буде на літаку. Міністерство внутрішніх справ також розгорне військовослужбовців, які пройшли підготовку та які знають про роботу літаків та експлуатацію літаків та авіаційні процедури", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: