Боротьбу з корупцією і реформи обговорять на Раді асоціації Україна-ЄС

Вівторок, 5 грудня 2017, 14:43

Стан справ із боротьбою з корупцією та реформи в Україні будуть у центрі уваги Ради асоціації Україна-ЄС, яка 8 грудня відбудеться в Брюсселі.

Про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті Ради Євросоюзу.

Повідомляється, що Рада обговорить стан двосторонніх відносин в рамках "Східного партнерства" та Європейської політики сусідства та оцінить прогрес у виконанні Угоди про асоціацію.

"Рада розгляне процес реформ в Україні як частину політичного діалогу та співпраці. Рада обговорить стан боротьби з корупцією та реформу судової влади", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Рада розгляне реформи у фінансовій, енергетичній та освітній сферах, а також у секторі охорони здоров’я.

Також на засіданні обговорять питання двосторонньої торгівлі та виконання угоди щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Повідомляється, що високий представник Федеріка Могеріні та прем’єр-міністр Володимир Гройсман обговорять розвиток подій, пов'язаних із суверенітетом і територіальною цілісністю України та регіональні питання.

Українську делегацію очолить прем’єр-міністр Володимир Гройсман, делегацію ЄС – високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.