Держдеп США опублікував свою оцінку щодо здобутків та ефективності НАБУ

Середа, 6 грудня 2017, 16:12

Україна завдяки допомозі США змогла конфіскувати близько $1,3 млрд готівкою і виявити більше $3,24 млрд вкрадених коштів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту США з нагоди проведення Глобального форуму з повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

"Експерти правоохоронних органів США увійшли до Національного антикорупційного бюро України (НББУ), щоб сприяти нарощуванню спроможності до боротьби з корупцією та відшкодуванню активів та посилити загальні антикорупційні зусилля України", - йдеться у заяві.

За підтримка США було відкрито 333 кримінальні справи, оформлено 207 повідомлень про підозри та сформульовано 108 звинувачень у справах, пов’язаних з корупцією.

Сполучені Штати також надають фінансування через Інноваційний фонд фіскальної прозорості, який співпрацює з неурядовими організаціями для збору, аналізу та публічного розповсюдження інформації, пов'язаної з енергетичною сферою; працює з законодавчою владою, засобами масової інформації та громадянським суспільством для сприяння прозорості; сприяє обліку квазіфіскальної діяльності в межах бюджету; створює дискусійну платформу в галузі енергетики.

Нагадаємо, Держдеп розповсюдив заяву про те, у США виникли сумніви у прихильності України боротьбі з корупцією через події навколо НАБУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.