США запропонували НАТО ввести санкції проти Росії - ЗМІ

П'ятниця, 8 грудня 2017, 18:26

США запропонували НАТО ввести санкції проти Росії через ймовірне порушення Москвою договору про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (РМСД).

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

За інформацією видання, глава Пентагону Джеймс Меттіс на початку листопада на секретній зустрічі представників НАТО з ядерного планування вимагав від країн Альянсу виробити єдиний підхід до проблеми до літнього саміту 2018 року, щоб змусити Москву виконувати свої зобов'язання в рамках договору.

Меттіс наголосив, що у разі необхідності проти росіян мають бути застосовані обмежувальні заходи. Він також заявив, що США готові самостійно застосувати проти РФ нові санкції без схвалення союзників.

Повідомляється, що перед зустріччю в Брюсселі американці по лінії спецслужб поширили нові дані про порушення російсько-американського договору, який забороняє випробовувати або виробляти ракети малої і середньої дальності.

"Порушення росіянами договору РМСД було підтверджено джерелами розвідки союзників...", - сказав у коментарі виданню міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

Минулого вівторка на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО американці хотіли забезпечити спільне рішуче засудження дій Росії. Однак проти проекту рішення виступила Німеччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.