"Тимчасовий" президент Молдови замість Додона призначив нових членів уряду

Середа, 10 січня 2018, 10:58

Голова парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента країни Ігоря Додона укази про призначення семи нових членів уряду.

Про це повідомляє Newsmaker.md.

Після того як Канду, призначений в.о. президента, підписав укази про призначення нових членів уряду, чиновники принесли присягу.

На церемонії приведення до присяги був присутній і прем'єр-міністр Павел Філіп.

Так, віце-прем'єром з євроінтеграції став віце-спікер, колишній голова уряду і лідер Народної європейської партії Юріє Лянке. Міністерство юстиції очолив колишній заступник голови Ліберально-демократичної партії (2007-2011 роки) і екс-голова Конституційного суду Олександр Тенасе.

Міністром економіки та інфраструктури став екс-прем'єр Кирило Габурич. Габурич, нагадаємо, в 2015 році добровільно склав з себе повноваження прем'єра через скандал щодо його диплома.

Керувати міністерством закордонних справ і європейської інтеграції тепер уже колишній посол Молдови в Швейцарії Тудор Ульяновскі.

Віце-прем'єром з реінтеграції стала, донедавна голова Управління міжнародних відносин МВС, Христина Лесник, міністром охорони здоров'я, праці та соцзахисту — колишній директор Центру переливання крові Світлана Чоботар, а міністром сільського господарства, регіонального розвитку та навколишнього середовища — ректор Аграрного університету Лівіу Волконович.

Нагадаємо, 2 січня Конституційний суд Молдови визнав повторну відмову Додона затверджувати нових міністрів і віце-прем'єрів порушенням його конституційних обов'язків і тимчасово відсторонив його від посади.

Суд дозволив призначити урядовців тимчасово виконуючому обов'язки президента - спікеру або прем'єр-міністру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.