У Чернівцях оголосили підозру студенту, який на спір поцупив прапори Румунії і ЄС

Четвер, 11 січня 2018, 13:37

У Чернівцях правоохоронці оголосили підозру студенту, який у ніч на 16 грудня 2017 року вкрав прапори Румунії та ЄС з фасаду будівлі румунського культурного центру Eudoxiu Hurmuzachi.

Як повідомили у прес-службі ГУНП в Чернівецькій області, у ході розслідування співробітники поліції встановили причетність до злочину 18-річного мешканця Чернівецької області, який є представником румунської етнічної громади.

Заявник зазначив, що розцінює викрадення прапорів Європейського Союзу та Румунії як політичну провокацію, спрямовану на загострення міжрасових відносин.

Поліція встановила, що крадіжку прапорів скоїв студент одного з чернівецьких вузів. Він пояснив, що пішов на порушення закону, побившись з друзями об заклад.

Викрадені прапори хлопець приніс додому, а коли поліцейські викрили його, добровільно віддав поцуплене. Прапори повернули потерпілій стороні.

"Проживаючи в одному з румуномовних районів області і будучи представником даної етнічної громади, він не переслідував будь-яких політичних мотивів", - ідеться у повідомленні поліції.

Хлопцю оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.