Туреччина і США обмінялися порадами громадянам про загрозу поїздок

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:15

Міністерство закордонних справ Туреччини 12 січня закликало своїх громадян переглянути свої плани поїздок і бути обачними у поїздках до США через загрози, з якими вони можуть зіштовхнутися в цій країні.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Ми спостерігаємо все більшe терористичних змов і актів насильства в Сполучених Штатах", - йдеться в заяві міністерства.

У заяві додається, що напади можуть здійснюватись за допомогою транспортних засобів, бомб,  озброєних терористів і можуть відбуватися у центрах міст, під час культурних заходів,  на станціях метро, ​​в громадських будівлях, молитовних центрах і навіть у шкільних кампусах.

Нещодавно США пережили атаки в університеті Огайо, аеропорту Форт-Лодердейл-Голлівуд, мечеті в Міннесоті  та церкві у Техасі. Останнім був теракт в нью-йоркському метро 12 грудня.

Міністерство повідомило, що ці напади вчинили ультраправі і расистські групи і закликало своїх громадян вжити заходів обережності під час поїздок.

Із попередженням турецький уряд виступив після того, як 11 січня США закликали своїх громадян переглянути поїздки до Туреччини "через тероризм і свавільні затримання". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.