Ердоган – Трампу: США не куплять своїми доларами підтримку по Єрусалиму

Четвер, 21 грудня 2017, 14:59

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що Сполученим Штатам не вдасться купити підтримку Анкари у голосуванні в ООН щодо Єрусалима.

Так турецький президент відреагував на обіцянку Трампа обмежити фінансову підтримку тих країн, що підтримають резолюцію ООН з вимогою до США відкликати рішення про статус Єрусалима, повідомляє Reuters.

"Містере Трамп, ви не зможете купити демократичну волю Туреччини своїми доларами", - заявив Ердоган під час промови в Анкарі.

"Я сподіваюсь та очікую, що Сполучені Штати не отримають результату, якого вони очікують (від ООН – Ред.), і світ дасть дуже добрий урок США", - додав турецький президент.

Як відомо, 193 члени Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй проведуть рідкісну спеціальну сесію сьогодні, 21 грудня, на прохання мусульманських держав щодо рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Голосування не є зобов'язуючим, однак має політичну вагу.

Цю сесію скликали після того, як Сполучені Штати наклали вето у Раді безпеки ООН на резолюцію про скасування рішення президента США Дональда Трампа щодо проголошення Єрусалима столицею Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: