Україна готова до обговорення ЗВТ з Албанією – Климпуш-Цинцадзе

Вівторок, 16 січня 2018, 12:42

Україна готова до інтенсифікації відносин, поглиблення політичного діалогу та обговорення питання вільної торгівлі з Албанією.

Про це заявила віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Урядовий портал".

За словами віце-прем’єра, українська сторона готова аналізувати можливості для укладення Угоди про вільну торгівлю в рамках двосторонньої Міжурядової комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

Проект положення про таку комісію в листопаді минулого року албанська сторона передала Україні для подальшого опрацювання.

"Міжурядова комісія з питань торговельно-економічного співробітництва, робота над створенням якої триває, має стати гарною основою для початку переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною та Албанією", – зазначила Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з державним міністром Албанії у справах діаспори Панделі Майко.

За словами віце-прем’єра, Україна також готова відновити роботу почесного консульства України в Тірані.

Повідомляється, що 22-23 лютого міністр закордонних справ Албанії здійснить візит до України.

Довідково: За даними Державної служби статистики України, у січні-жовтні 2017 р. обсяг українсько-албанського товарообігу становив близько 21,8 млн доларів США. Зокрема, експорт становив 16,5 млн доларів США, а імпорт склав 5,3 млн доларів США. Позитивне для України сальдо становить близько 11,1 млн доларів США. Основу експортних поставок з України в Албанію складають чорні метали, добрива, жири та олії, цукор і кондитерські вироби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.