На посаду прем'єра Румунії висунули кандидатуру депутатки Європарламенту

фото
Вівторок, 16 січня 2018, 17:59

Правляча Соціал-демократична партія Румунії (PSD) висунула кандидатуру депутатки Європарламенту Віоріки Денчіле на посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє Reuters.

54-річна Денчіле є близьким союзником лідера PSD Лівіу Драгні, який сам не може претендувати на посаду глави уряду через звинувачення у шахрайстві з підрахунком голосів на виборах.

"Ми одноголосно проголосували за неї. Кандидатура, яку ми пропонуємо, не може бути відхилена президентом, ми хотіли, щоб це була людина з європейським експозицією", - заявив представник партії на умовах анонімності.

 

Денчіле у Європарламенті обіймає посаду заступника голови Комітету з питань сільського господарства та розвитку села.

У середу керівництво PSD офіційно запропонує кандидатуру Денкілє для затвердження президенту Румунії Клаусу Йоханнісу. Якщо він її затвердить, то відбудеться голосування у парламенті, який має видати вотум довіри, без якого призначення прем'єр-міністром неможливе.

Нагадаємо, прем’єр Румунії Міхай Тудосе пішов у відставку після втрати довіри Соціал-демократичної партії. Тимчасовим виконуючим обов’язки прем’єра призначено міністра оборони Міхая Фітора.

Попередник Тудосе - Сорін Гриндяну - пішов у відставку влітку минулого року, так само після втрати підтримки власної партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.