Проект річної програми співпраці з НАТО передали на затвердження уряду

Середа, 17 січня 2018, 18:44

МЗС передало до Секретаріату Кабінету міністрів проект Річної національної програми (РНП) співробітництва з НАТО на 2018 рік.

Про це сказав заступник начальника Управління співробітництва з НАТО, завідуючий відділом оборонно-військового співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Сергій Вербицький, повідомляє Укрінформ.

Вербицький повідомив, що документ являє собою "своєрідну квінтесенцію плану дій, плану заходів, які існують в органах державної влади щодо виконання тих програм та проектів НАТО, які мають бути реалізовані у поточному році".

Найближчими тижнями документ має бути розглянутий експертами, після чого поданий на затвердження уряду.

"Найближчими тижнями цей документ має бути розглянутий експертами управління, пройти певні  етапи в Секретаріаті Кабміну і бути поданий на затвердження уряду", - сказав він.

Він додав, що після цього документ буде переданий до Адміністрації президента разом з проектом указу на затвердження президентом України.

Вербицький зауважив, що це стандартна процедура, яка триває кожен рік. "Структура документу незмінна - 5 розділів. Вона регламентована нашими колегами по альянсу та відбиває структуру Плану дій щодо членства в  Альянсі, яка була розроблена ще в 1995 році", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.