Французькі та німецькі депутати закликали укласти новий договір про дружбу

Вівторок, 23 січня 2018, 09:56

Відзначаючи 55-ту річницю підписання Єлисейського договору, німецькі та французькі депутати схвалили спільну резолюцію, в якій наголошується на необхідності більш тісної співпраці між країнами.

Про це повідомляє Associated Press.

На спеціальній парламентській сесії в Берліні президент Національної асамблеї Франції Франсуа де Рюжи заявив, що багатосторонність "є секретом успіху Європи". "Зміцнення співпраці між нашими країнами є передумовою для зміцнення Європи", - сказав він.

Єлисейський договір поклав початок німецько-французькій дружбі після Другої світової війни. Затвердивши спільну франко-німецьку резолюцію, що визнає важливість договору, німецькі законодавці закликали до нової угоди задля поглиблення партнерства.

Пізніше в той же день німецькі законодавці на чолі з головою Бундестагу Вольфганом Шойбле брали участь у французькій сесії парламенту в Парижі. У своєму виступі перед французькими депутатами Шойбле сказав, що "франко-німецьке співробітництво - це історія успіху".

Німецькі та французькі законодавці вирішили прийняти резолюцію, просячи їх уряди "адаптувати основоположні принципи Єлисейського договору" для вирішення нових завдань глобалізації. Серед цих викликів Шойбле назвав світову міграцію, небезпеку міжнародного тероризму, збройні конфлікти на зовнішніх кордонах Європи, тиск з боку авторитарних режимів і сепаратистські прагнення та розвиток міжнародних фінансових ринків.

Потім французькі законодавці схвалили резолюцію, раніше прийняту їхніми німецькими колегами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.