Протести тюремних охоронців у Франції загрожують зірвати суд щодо терактів у Парижі

Вівторок, 23 січня 2018, 20:46

Протести тюремних охоронців у Франції загрожують зірвати розгляд гучної судової справи, пов'язаної з терактами у Парижі в 2015 році.

Про це повідомляє The Associated Press

Переговори між чиновниками Міністерства юстиції та співробітниками пенітенціарних закладів у вівторок не завершилися домовленостями, протест триває вже другий тиждень.

Провідні профспілки закликали продовжувати протести в середу - і не дозволяти ув'язненим залишати в'язниці для участі в судах та інших слуханнях.

Ці дії можуть торкнутися суду над Джавадом Бендаудом, який має з'явитися в паризькому суді в середу за звинуваченням у наданні допомоги терористам, які ховалися після скоєння терактів у Парижі.

Це перша справа, пов'язана з нападами на паризькі кафе, національний стадіон та концертний зал "Батаклан", в результаті яких загинули 130 людей.

Заступник голови профспілки тюремно-охоронної служби заявив, що заклик до блокування виїздів з в'язниці стосується не тільки Бендауда, якого утримують у в'язниці на південь від Парижу, але всіх засуджених.

Він сказав, що профспілки хочуть спілкуватися безпосередньо з прем'єр-міністром, і що переговори у вівторок були зосереджені на невеликих технічних рішеннях, а не на великих проблемах нестачі кадрів у переповнених тюрмах.

Міністерство юстиції Франції заявило, що протести були організовані у принаймні 98 в'язницях по всій країні.

Протести наглядачів тюрем у Франції спалахнули минулого тижня після того як 11 січня три наглядачі в'язниці в комуні Ванден-ле-В'єй (департамент Па-де-Кале) отримали поранення в результаті нападу в’язня, який відбуває термін за участь у терористичній атаці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: