Ципрас розповів у Давосі про важке сусідство з "агресивною" Туреччиною

Середа, 24 січня 2018, 17:48

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив у Давосі, що його європейські партнери не завжди розуміють труднощі життя поруч з таким "агресивним" сусідом, як Туреччина.

Про це повідомляє Reuters.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Ципрас взяв участь у дискусії про стабілізацію регіону Середземномор'я та вирішення міграційної кризи.

Як відомо, сотні тисяч біженців та мігрантів перетнули турецько-грецький кордон з метою потрапити далі в інші країни Євросоюзу в розпал міграційної кризи в 2015 році. Цей період припав на переговори Греції стосовно третьої фінансової допомоги від міжнародних кредиторів.

Ципрас, який прийшов до влади на початку 2015 року, розповів, як приступив до роботи у дуже складний період для Греції, яка не тільки намагається вирішити боргову та міграційну кризи, але також намагається справитися із "агресивним сусідом" та "іноді непередбачуваними агресивними військовими діями в Егейському морі".

"У той же час ми повинні прийняти рішення про те, що ми збираємося робити з цією агресивною поведінкою Туреччини", - сказав він у відповідь на зауваження про те, що Туреччина може змінити свою думку щодо міграційної угоди з ЄС в будь-який час.

"Для когось дуже легко бути агресивним, якщо вони живуть в Люксембурзі чи Нідерландах, тому що їхні сусіди Бельгія і Люксембург, а не Туреччина. Але для нас це не так легко", - додав він.

Нагадаємо, у 2016 році ЄС та Туреччина уклали угоду про прийняття Анкарою мігрантів, що прямували до ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.