У Німеччині незадоволені, що Туреччина використовує їхні танки проти курдів

Середа, 24 січня 2018, 14:17

Уряд Німеччини закликають припинити експорт зброї до Туреччини після того, як турецькі війська використали німецькі танки Leopard для наступу на курдів на півночі Сирії.

Про це повідомляє ВВС.

Минулого тижня повідомлялося, що Берлін схвалить запит з Туреччини для німецького виробника зброї Rheinmetall щодо модернізації танків Leopard 2, щоб зробити їх менш вразливими до вибухівки.

Вважалося, що Туреччина використовуватиме танки для боротьби з угрупованням "Ісламська держава" в Сирії.

Проте німецькі експерти з питань оборони стверджують, що Туреччина використовує танки в операції "Оливкова гілка" для наступу на курдів в сирійському регіоні Афрін.

Німецькі політики як з правих, так і з лівих партій, закликали уряд зупинити схвалення угоди про модернізацію вже наявних в Туреччини танків.

Член партії Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз та голова парламентського комітету із закордонних справ Норберг Реттген заявив, що Німеччина не повинна надавати послуги з модернізації танків.

Він наголосив, що турецька інтервенція в Сирію була "незаконною, суперечить міжнародному праву та є контрпродуктивною у боротьбі з "Ісламською державою".

Реттген додав, що Туреччина не може говорити про самооборону в цій ситуації, "тому що не було нападів сирійських курдів на турецьку територію".

Нагадаємо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Афрін був основним притулком для Робочої партії Курдистану з липня 2012 року, коли режим Башара Асада покинув місто без бою.

Анкара вважає курдську партію терористичною організацією і заявляє, що не допустить розширення контрольованих курдами територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: