У Франції почався перший судовий процес, пов'язаний з терактами у Парижі

Середа, 24 січня 2018, 19:26

У Франції почався судовий розгляд першої справи, пов'язаної з терористичними атаками у Парижі в 2015 році.

Про це повідомляє The Associated Press.

Суд почав розглядати справу 31-річного Джавада Бендауда, якого звинувачують у допомозі двом терористам після терактів у французькій столиці.

Слідчі стверджують, що він надав житло двом нападникам, які переховувалися від поліції. Однак Бендауд стверджує, що не знав, що ті були терористами. Йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Близько 500 родичів жертв терактів приєдналися до судової справи як цивільні сторони або подали заявку на реєстрацію як позивачі.

У справі  проходять ще двоє підозрюваних: Мохаммеда Сума звинувачують в тому, що він був посередником між Бендаудом і терористами, шукаючи для них житло; Юсеф Айт-Була звинувачений в тому, що знав про місцеперебування терористів і не повідомив владу.  Обидва заперечують звинувачення.

Хоча судовий процес безпосередньо не стосується самих терактів, у Франції його вважають важливим для потерпілих та сімей потерпілих, які прагнуть справедливості.

З дев'яти чоловіків, які безпосередньо здійснювали паризькі теракти, сім загинули на місці нападів. Двоє вцілілі і сховалися в квартирі, орендованій для них Бендаудом у Сен-Дені на північ від Парижу. 18 листопада 2015 року вони були вбиті під час поліцейського рейду.

Прокурор відхилив прохання цивільних сторін визнати Бендауда і Сума терористами. "Чи є вони терористами? Для прокуратури відповідь негативна", - сказав він в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: