У Кельні поліція розігнала акцію курдів проти політики Туреччини в Сирії

фото
Неділя, 28 січня 2018, 09:56

Німецька поліція в Кельні припинила акцію протесту курдів проти військової операції Туреччини в Сирії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ходу демонстрантів зупинили приблизно на половині шляху через порушення правил проведення масових заходів.

За словами очільника кельнської поліції Уве Якоба, у мітингувальників були вилучені численні прапори заборонених організацій. Зокрема, прапори "Робітничої партії Курдистану" (РКК), що в ФРН вважається терористичною організацією, а також портрети її лідера Абдулли Оджалана. Використовувати на демонстраціях символіку "Робітничої партії Курдистану" і портретів Оджалана в Німеччині заборонено.

Попри численні заклики і попередження правоохоронців, демонстранти розмахували забороненими прапорами. Двох протестувальників, які роздавали прапори, взято під варту.

 

В демонстрації, ініціатором якої виступила курдська організація Nav-Dem, котру німецькі спецслужби вважають наближеною до РКК, взяло участь близько 20 тисяч людей.

Під час акції було зафіксовано декілька інцидентів. Окремі демонстранти атакували поліцейських флагштоками. Крім того, після припинення демонстрації, сталися сутички між протестувальниками, які не погодилися припинити акцію, та правоохоронцями. Поліцейські застосували перцевий газ.

Як відомо, Туреччина 21 січня розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), що належать до коаліції "Демократичних сил Сирії" (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK. Втім, курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.