Канцлер Австрії хоче закрити скандальне неонацистське братство

Середа, 31 січня 2018, 13:30

Канцлер Австрії Себастіан Курц домагатиметься закриття студентського братства, довкола якого спалахнув скандал через пропаганду ідей неонацизму.

Про це повідомляє Associated Press.

У середу Курц зазначив журналістам, що вони домовились із главою МВС спробувати закрити невелике братство Germania після того, як австрійські ЗМІ повідомили, що виданий братством пісенник містить неонацистські тексти, у тому числі з натяками на знищення євреїв.

Повідомлення австрійських ЗМІ, які писали про пісенник, фокусувалися на персоні депутата від ультраправої Партії свободи Удо Ландбауера, який раніше перебував на посаді заступника очільника братства. Ландбауер сказав, що ніколи раніше не чув цих пісень.

Тим не менш, канцлер Австрії Себастіан Курц вважає, що зв’язок Ландбауера зі скандальним братством повинен мати політичні наслідки, які саме – повинна вирішити Партія свободи.

Партія свободи, яку у післявоєнний період очолювали колишні нацисти, але яка дистанціювалась від свого минулого, є молодшим партнером по коаліції уряду Себастіана Курца. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.