Естонія і Росія обмінялися засудженими за шпигунство

Субота, 10 лютого 2018, 15:40

Естонія і Російська Федерація провели обмін засудженими за шпигунство, в рамках якого засуджений в Естонії російський громадянин Артем Зінченко був обміняний на засудженого в Росії естонського громадянина Райво Сусі.

Про це повідомляє портал ERR  з посиланням на прес-службу Поліції безпеки Естонії.

Обмін відбувся на прикордонному переході Койдула близько 10 ранку в суботу, 10 лютого.

Артем Зінченко у травні 2017 року був визнаний естонським судом винним в таємному прослуховуванні і засуджений до п'яти років позбавлення волі. Райво Сусі в грудні 2017 року був визнаний російським судом винним в шпигунстві і засуджений до 12 років позбавлення волі.

Обидва засуджених подали прохання про помилування, які були задоволені президентами Росії і Естонії.

За словами гендиректора КаПо, сторони уклали угоду, що влаштовує обидві держави.

"Естонська держава допомагає своїм громадянам так, як тільки може. Естонія вислала в Росію людину, що вчинила злочину вигляді таємного прослуховування, а естонський підприємець завдяки цьому зможе повернутися до близьких після тривалого ув'язнення в Росії", - сказав він.

Попередній аналогічний обмін відбувся у вересні 2015 року, коли на прикордонному переході Койдула засуджений в Росії колишній співробітник поліції безпеки Естонії Естон Кохвер був обміняний на колишнього офіцера Олексія Дрессена, який відбував у Естонії покарання за передачу Росії секретних даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.