Качинський: Польщі слід апелювати до нечистого сумління західних союзників

Понеділок, 12 лютого 2018, 10:01

В історичній політиці Польща має апелювати до нечистого сумління західних союзників.

Про це заявив голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський в інтерв’ю Do Rzeczy, повідомляє Onet.pl.

"Ми роками не робили того, що було потрібно робити, ми не апелювали до нечистого сумління західних союзників", - зазначив він.

Качинський розповів, що в 1991 році віце-канцлер та міністр закордонних справ Австрії, "один з небагатьох політиків, які були добрі до нас на Заході, радили нам використати той факт, що західні країни мають нечисту совість".

"Він сказав, що це потужна зброя в політиці", - зазначив політик.

Качинський вважає, що заради нового закону про Інститут національної пам’яті  варто було "поставити під загрозу відносини з Ізраїлем та США".

"Досі ми не мали жодної історичної політики, щоб захистити добре ім’я Польщі та історичну правду. Потрібно було з чогось почати", - сказав він.

"Повідомлення про те, що йдеться не про польські табори, анімецькі, було досить інтенсивно розповсюджене. Вся велика преса зазначила, що не було "польських таборів". Справа зрушила з місця", - додав Качинський.

Як відомо, ухвалений нещодавно в Польщі закон запроваджує покарання за заяви щодо провини польської нації чи польської держави у Голокості, а також за вислів "польські табори смерті".

Ізраїль виступив категорично проти схвалення Сенатом Польщі законопроекту про Інститут національної пам’яті.

Державний департамент США закликав Польщу переглянути законопроект про Інститут національної пам’яті, зазначивши, що він може мати наслідки для відносин Варшави зі Сполученими Штатами та Ізраїлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.