Війна з "Ісламською державою" коштувала Іраку 88 мільярдів доларів

Понеділок, 12 лютого 2018, 15:55

Відбудова Іраку після трирічної боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" буде коштувати країні $88 млрд.

Про це йшлося на конференції донорів та інвесторів стосовно відновлення економіки та інфраструктури Іраку в Кувейті, повідомляє Reuters.

За словами генерального директора міністерства планування Іраку Касая Адулфаттаха, близько $23 млрд знадобляться в короткостроковій перспективі, ще понад $65 млрд - в середньостроковій.

Сім іракських провінцій зазнали прямих збитків у розмірі $46 млрд. Іракські сили безпеки втратили $14 млрд. Внаслідок бойових дій в Іраці було пошкоджено близько 138 тисяч житлових будинків.

Влада Іраку представила список з 157 проектів, для яких необхідні приватні інвестиції. Вони включають відновлення зруйнованих об'єктів, таких як аеропорт Мосула, і нові інвестиції для диверсифікації економіки від продажу сирої нафти, розвитку транспорту, сільського господарства і пов'язаної з нафтою промисловості.

"Відбудова Іраку є відновленням надії для Іраку, а відновлення стабільності Іраку - це стабілізація держав регіону і світу", - сказав міністр планування Салман аль-Джумаілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.