Посол США при НАТО прокоментувала антиукраїнську "блокаду" Угорщини

Вівторок, 13 лютого 2018, 14:59

Засіданням Комісії Україна-НАТО перешкоджати не слід, бо вони є елементом дій Альянсу для збереження української територіальної цілісності та допомоги Україні.

Про це заявила посол США при НАТО Кей Бейлі, коментуючи блокування з боку Угорщини чергового засідання Комісії, яке мало б відбутися протягом зустрічей міністрів оборони НАТО 14-15 лютого, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми сподіваємося, що Угорщина й Україна дотримуватимуться правил, передбачених міжнародним правом, та дійдуть якогось спільного рішення, яке буде в їхніх інтересах.

Неспроможності проведення нарад між НАТО й Україною не повинно бути, адже вони є важливою частиною натовських зусиль для збереження кордонів України, сподіваємося допомогти їй отримати стабільну владу та зменшення впливу російського вторгнення", – заявила в штаб-квартирі НАТО американський посол.

Кей Бейлі додала, що США повністю підтримують зустрічі України та НАТО як на рівні голів держав та урядів, так і на рівні міністрів.

Як раніше повідомлялося, у НАТО сподіваються, що Угорщина та Україна домовляться щодо мовного закону, через який Будапешт блокує зустрічі Києва у Північноатлантичному альянсі.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак відмовився від планів відвідати штаб-квартиру НАТО на поточному тижні через рішення Угорщини блокувати Комісію Україна-НАТО (КУН).

Засідання КУН планували провести 14-15 лютого, але ці плани не вдалося погодити через спротив лише однієї країни-члена Альянсу – Угорщини. 

Будапешт блокує вже друге міністерське засідання. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.