Парубій розповів МВФ, коли ухвалять законопроект про Антикорупційний суд

Четвер, 15 лютого 2018, 17:53

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з групою експертів Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) на чолі з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом спрогнозував ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд до травня цього року.

Про це повідомляється на сайті Верховної ради України.

На даний момент, за словами Парубія, після відкликання попередніх законопроектів інших авторів, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, внесений президентом України щодо створення Антикорупційного суду.

Парубій висловив сподівання, що усі застереження і рекомендації Венеційської комісії, зокрема й щодо повноважень міжнародної ради експертів, будуть імплементовані між першим і другим читанням.

Він також поінформував, що законопроект про Антикорупційний суд буде включено до порядку денного цієї сесії наприкінці лютого, та спрогнозував його ухвалення до травня.

Нагадаємо, МВФ заявив, що проект Порошенка про антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом в МВФ ще раз нагадали, що президентський законопроект про створення Антикорупційного суду не відповідає умовам програми Міжнародного валютного фонду.

Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

У ЄС також нагадали, що створення АКС у відповідності до зобов’язань України необхідне також для виконання безвізових вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.