В МЗС прокоментували інформацію про зупинення Росією видобутку газу в Криму

Четвер, 15 лютого 2018, 20:56

Поява у російській пресі інформації про те, що РФ має намір припинити видобуток газу в Криму через позов України, говорить про розуміння в РФ протиправності своїх дій у виключній морській зоні, на шельфі та територіальних водах України.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в інформаційному просторі з'явилася новина щодо зупинення Росією видобутку газу на Одеському газовому родовищі у зв'язку із позовом України проти Росії щодо порушень морського права. Хочу нагадати, що поява цієї новини пов'язана з тим, що вже в понеділок у Гаазі ми подаємо Меморандум у справі щодо порушень морського права з боку РФ", - заявила вона.

За словами Зеркаль, документ представляє докази, які, не зважаючи ні на що, було належним чином зібрано і упорядковано. Текст меморандуму не буде оприлюднено до завершення розгляду справи.

"Хоча те, що у російській пресі з’явилися матеріали, що внаслідок подання нами позову РФ має намір припинити красти наш газ на деяких ділянках Чорного моря, говорить про розуміння в РФ протиправності своїх дій у виключній морській зоні, на шельфі та територіальних водах України. Новина, хоч і не підтверджена офіційно, - дуже непогана. Але варто не втрачати пильність", - заявила заступник міністра закордонних справ України.

Зазначимо, що сьогодні російські ЗМІ повідомили, що через міждержавний спір з Україною в міжнародному арбітражі Росія збирається припинити видобуток на найбільшому газовому родовищі кримської шельфової зони - Одеському.

Нагадаємо, Україна 19 лютого представить Міжнародному трибуналу ООН меморандум у рамках Конвенції з морського права щодо порушення Росією прав України в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.