Анкара пропонує США спільну дислокацію військ у сирійському Манбіджі - ЗМІ

П'ятниця, 16 лютого 2018, 11:27

Туреччина запропонувала США, щоб курдські Загони народної оборони (YPG) відійшли на схід від річки Євфрат у Сирії, а також наполягає на спільному розміщенні турецьких та американських військ районі Манбідж.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело.

Турецький чиновник на умовах анонімності повідомив, що США розглядають пропозицію, зроблену держсекретарю США Рексу Тіллерсону в ході його дводенного візиту в Анкару.

Як відомо, відносини між союзниками в НАТО зіпсувалися з низки питань, зокрема, через підтримку США курдські Загони народної оборони, який Анкара розглядає як терористів.

Речник Держдепу, який також перебував з візитом в Анкарі, повідомив, що Тіллерсон та президент Туреччини Таїп Ердоган в четвер провели "продуктивні та відкриті" дискусії.

Нагадаємо, Анкара вже давно закликає курдських бійців Загонів народної оборони (YPG) відійти на схід від річки Євфрат у Сирії. Крім того, Ердоган раніше погрожував, що турецькі війська зайдуть в місто Манбідж, приблизно в 100 км від регіону Афрін.

Як відомо, американські війська вже дислоковані в районі Манбіджа.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати не мають наміру виводити свої війська із стратегічно важливого міста Манбідж на півночі Сирії.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон мав понад три з половиною години жорстку розмову з турецькими лідерами у спробі послабити зростаючу напруженість у відносинах з ключовим союзником НАТО, однак зустріч пройшла без перекладача та помічників політика.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.