Прем'єр Польщі вважає, що полякам за кордоном слід повідомляти про "антипольські прояви"

П'ятниця, 16 лютого 2018, 15:11

Польський прем’єр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава хоче дбати, аби у всьому світі не поширювалися брехливі заяви щодо Польщі.

Так він прокоментував заклик спікера Сенату Польщі до поляків за кордоном документувати усі "антипольські заяви", повідомляє Onet.pl.

"Ми чутливі до історичної правди", - сказав Моравецький на прес-конференції у Берліні після зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

За словами польського прем’єра, Польща "хоче дбати, аби у всьому світі не було брехливих заяв на польську тематику".

Стосовно цієї теми висловилася і Ангела Меркель.

"Наша відповідальність полягає в тому, щоб ніхто на наший території не був ображений. Я вважаю, що німецька держава виконує свої обов'язки", - сказала вона.

Нагадаємо, Польща закликає співвітчизників, які проживають за кордоном, повідомляти офіційні органи про "антипольські заяви". Листа із відповідним закликом в усі посольства та консульства Польщі розіслав глава польського Сенату Станіслав Карчевський.

Основою для написання листа є спірний закон про Голокост, який нещодавно підписав президент Польщі Анджей Дуда. Закон передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: