Лавров звинуватив НАТО в російській анексії Криму та агресії на Донбасі

Понеділок, 19 лютого 2018, 13:04

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що розширення НАТО призвело до тієї ситуації, яка зараз є в Україні.

Про це Лавров заявив в інтерв'ю сербському інформагентству "БЕТА", повний текст якого наводить прес-служба МЗС РФ.

За словами Лаврова, "українська криза" не стала причиною нинішніх відносин між Росією та Заходом, а скоріше наслідком тієї політики, яку західні країни, насамперед США та країни НАТО проводили після закінчення "холодної війни".

"Замість того, щоб скористатися унікальним історичним шансом і сформувати справді загальноєвропейську структуру безпеки і співробітництва, Захід зробив вибір на користь розширення НАТО всупереч всім обіцянкам", - сказав він.

"Для нас не стало сюрпризом те, що відбулося в Україні. Це стало, як я вже сказав, наслідком тієї лінії, яку вибрав НАТО. Після того, як закінчилася "холодна війна" відбулося три хвилі розширення організації, і з кожною такою хвилею військова інфраструктура Альянсу наближалася все ближче та ближче до російських кордонів", - розповів Лавров.

"Тепер в цю гру хочуть втягнути й Балкани, поставивши балканські країни перед вибором: або ви з Заходом або ви з Росією.

Такий же вибір вимагали від України, і в результаті стався злам в українському суспільстві та державі, який привів до неконституційного державного перевороту, до різкого підвищення ролі радикалів, включаючи неонацистів, у внутрішньополітичному житті нашої сусідньої країни", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.