Анкара перейменувала вулицю з посольством США на честь турецької операції в Сирії

Понеділок, 19 лютого 2018, 17:06

Мерія Анкари 19 лютого змінила назву вулиці, на якій знаходиться посольство США, назвавши її на честь турецької операції в Сирії "Оливкова гілка" - в знак протесту проти американської підтримки курдських повстанців.

Про це повідомляє Turkish Minute.

"Ми підписали необхідну пропозицію про зміну назву проспекту Невзат Тандоган навпроти посольства США на "'Оливкову гілку". Нехай все буде добре, нехай душі наших святих мучеників радіють", - заявив раніше мер Анкари Мустафа Туна.

Повідомляється, що минулого понеділка міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу попередив Вашингтон, що турецькі відносини з США близькі до розриву.

"Ми хочемо конкретних кроків (від США - Ред.) Втрачена довіра має бути відновлена. Причиною цієї втрати довіри є США", - сказав він, критикуючи підтримку американцями курдів у Сирії.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.