В Анкарі на честь вбитого посла РФ перейменували вулицю та виставковий зал

Вівторок, 10 січня 2017, 14:11

Експозиційний зал Центру сучасного мистецтва муніципалітету Чанкая столиці Туреччини Анкари, а також вулиця, на якій знаходиться посольство Росії, перейменовані на честь вбитого 19 грудня минулого року посла РФ в Туреччині Андрія Карлова.

Про це повідомляє Anadolu.

Як повідомляє агенція, глава муніципалітету Чанкая Альпер Ташделен зазначив, що "вбивство російського дипломата викликало глибоку скорботу у народів Туреччини і Росії". Чиновник підкреслив, що "замах мав на меті погіршити відносини двох країн".

"Тероризм – це злочин проти всього людства. Ми засуджуємо терористів, які не мають національності і релігії. Цей зал буде завжди зберігати пам'ять про Карлова", – сказав Ташделен.

Агенція також відзначає, що міський муніципалітет Анкари напередодні ухвалив рішення про перейменування вулиці Карягди в турецькій столиці, де розташовується посольство Росії в Туреччині.

Відтепер ця вулиця називається іменем посла Росії Андрія Карлова.

Нагадаємо, напад на посла Росії в Анкарі Андрія Карлова відбувся 19 грудня минулого року під час виступу на відкритті виставки "Росія очима турків", організованої спільними зусиллями посольства Росії в Анкарі та муніципалітету столичного району Чанкая.

Нападник був убитий в ході операції поліції. Російський посол помер від отриманих поранень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.