У Дуди очікують від України конкретних кроків у справі ексгумацій

Вівторок, 20 лютого 2018, 12:07

Президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що будуть вжиті домовлені заходи у справі ексгумацій останків польських жертв війн та конфліктів на території України.

Про це в ефірі телеканалу TVP Info заявив віце-голова Канцелярії президента Польщі Павел Муха, передає "Польське радіо".

Павел Муха наголосив, що президент Анджей Дуда сподівається, що відповідно до домовленостей між ним та президентом України, будуть зроблені конкретні кроки.

"Ми віримо, що ця заява, слова пана президента, а також заява Канцелярії президента, буде зауважена, прийнята українською стороною і, звісно, ми звертаємо на це увагу наших українських партнерів", – підкреслив міністр.

Павел Муха звернув увагу, що нещодавній візит Анджея Дуди в Литву дав дуже позитивні результаті і поліпшив польсько-литовські відносини. Він висловив надію, що подібне буде у випадку України. "Цей польсько-український діалог також потрібно проводити зважено і розсудливо. Однак ми займаємо однозначну позицію, якщо вважаємо, що деякі речі не виконуються належним чином", – зазначив він.

Нагадаємо, віце-прем’єр України Павло Розенко 16 лютого перебував з візитом у Варшаві, де мав переговори зі своїм польським колегою Пйотром Глінським щодо скандального закону про Інститут національної пам’яті.

17 лютого у Польщі заявили, що "глибоко розчаровані" результатами переговорів між українським та польським віце-прем'єр-міністрами, оскільки Київ досі не прийняв рішення щодо питання скасування мораторію на ексгумацію польських поховань в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: